Защо?

Защото ще отнеме само секунда. Най-много пет.
Защото понякога една мисъл може да промени много. И всичко.
Защото понякога една снимка може да отнеме повече от един поглед. Или една мисъл.
Защото понякога сме тук и сега. Просто така.

Wednesday 24 November 2010

On Fools


The Gods do not protect fools. Fools are protected by more capable fools.


Боговете не пазят глупаците. Глупаците биват пазени от по-способни глупаци.


Лари Нивън


Снимката е от Wikimedia Commons

8 comments:

  1. точно така, подходяща снимка, много хубава :)

    ReplyDelete
  2. Толкова са красиви и еднакви. Така добре изгладени и стоящи изправено. Много жалко, че в нас махнаха казармата, говоря за тази задължителната която вече, да я бяха направили 6 месеца, но да си я има. Там малко или много момчетата стават мъже, разчитайки само на себе си. Излизат малко по подготвени за живота и по силни и уверени. Надписа под картинката"Боговете не пазят глупаците. Глупаците биват пазени от по-способни глупаци." е доста интересно изказване и може доста да се разсъждава по него.

    ReplyDelete
  3. Снимката е много красива и е хванат много хубав момент.Колко са еднакви и дисциплинирани.Разбира се само те си знаят какво им е коствало, за да стигнат до този синхром."Боговете не пазят глупаците. Глупаците биват пазени от по-способни глупаци." и какъв е извода, че всички сме глупаци на първо четено, но след това виждаш какво точно се има предвид.Как еднакво маршируват и имайки предвид самите те колко са еднакви ми е чудно как ли ги познават роднините им в този момент.

    ReplyDelete
  4. Хубави са войниците.Добре е една държава да си има своя ария , жалко, че при нас махнаха задължителната казарма, за щастие на мъжете разбира се.Само как са подредени и ходят в един и съм такт.Много време и усилия им коства, само те си знаят мъките, през които са минали и неудобните обувки, които носят в повечето случаи.Много са тържествени.Само забележете ъгълът под който са хванали абсолютно всички войници своите оръжия!Независимо от височината си , тя е еднаква, безупречно.

    ReplyDelete
  5. Еднакви са, как ги познават роднините не знам, но са красиви.Благодаря за снимката.

    ReplyDelete
  6. Блога ми харесва и от време на време го посещавам за любопитни статии и теми, тук до колкото виждам и от предните коментари е имало някаква снимка, но на мен за жалост не ми се отваря а ми стана интересно, а надписа..." Боговете не пазят глупаците. Глупаците биват пазени от по-способни глупаци." много ми хареса и ме накара да се замисля и за какви приеми се сетих, явно е вярно, само не знам кой мъдрец го е написал.

    ReplyDelete